ພະຍາດທີ່ພົບເຫັນຫຼາຍທີ່ສຸດ ແມ່ນພະຍາດຕັບອັກເສບ A, B, C, D, ແລະ E, ມີລັກສະນະການຕິດຕໍ່ທີ່ແຕກຕ່າງກັນຂຶ້ນກັບປະເພດຂອງພະຍາດ.
ພະຍາດຕັບອັກເສບ A # ແມ່ນພົບຫຼາຍ
ການຕິດຕໍ່: ຕິດຕໍ່ທາງອາຫານ ຫຼືນຳ້ທີ່ປົນເປື້ອນເຊື້ອພະຍາດ ອາການ: ໄຂ້, ອ່ອນເພຍ, ຂາດຄວາມຢາກອາຫານ, ຮາກ, ພະຍາດເຫຼືອງ
ພະຍາດຕັບອັກເສບ B # ແມ່ນພົບຫຼາຍ
ການຕິດຕໍ່: ຕິດຕໍ່ທາງເລືອດ, ການຮ່ວມເພດ, ຈາກແມ່ໄປຫາລູກ ອາການ: ຕັບອັກເສບຮຸນແຮງ ອາດຈະພັດທະນາ ໄປສູ່ພະຍາດຕັບ, ມະເຮັງຕັບ
ພະຍາດຕັບອັກເສບ C
ການຕິດຕໍ່: ມາຈາກການມີເພດສໍາພັນ ໂດຍການຕິດເຊື້ອ ໃນເລືອດ ອາການ: ຕັບອັກເສບຊໍາເຮື້ອ ຈົນກາຍເປັນພະຍາດຕັບແຂງ, ມະເຮັງຕັບ
ພະຍາດຕັບອັກເສບ D
ການຕິດຕໍ່: ຕິດເຊື້ອທາງເລືອດ. ກຸ່ມສ່ຽງແມ່ນຜູ້ທີ່ມີ ເຊື້ອໄວຣັສຕັບອັກເສບ B ອາການ: ຕັບອັກເສບສ້ວຍແຫຼມ ຄົນເຈັບຕັບຊໍາເຮື້ອຮ້າຍແຮງມີຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການເສຍຊີວິດ
ພະຍາດຕັບອັກເສບ E
ການຕິດຕໍ່: ມາຈາກການກິນອາຫານບໍ່ປຸງແຕ່ງ ເຊັ່ນ: ຊີ້ນໝູ ແລະ ສັດປີກ ອາການ : ຕາເຫຼືອງ, ຮ່າງກາຍບໍ່ສະບາຍ, ເມື່ອຍລ້າ